headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Tanzania


Tanzania-vervoer

 

Op safari!
Tijdens de safari reis je in privé-landrovers voor maximaal zeven personen. De landrovers zijn voorzien van een dak dat opengeklapt kan worden, waardoor je rondom een uitstekend zicht hebt op de dieren.

 

Binnenlandse vlucht naar Zanzibar

Tanzania-vervoer, vliegtuig naar ZanzibarDe meeste OutSight reizigers vliegen na hun safari van Arusha direct naar het eiland Zanzibar voor een strandverblijf. Deze binnenlandse vluchten kunnen wij vaak heel voordelig in het internationale KLM ticket opnemen (als de KLM tickets bij ons worden geboekt). Je vliegt dan met de lokale luchtvaartmaatschappij Precision.

 

Binnenlandse vlucht Serengeti – Arusha
Tanzania-vervoer, vliegtuig naar SerengetiEen andere veel gemaakte binnenlandse vlucht is de vlucht van Serengeti naar Arusha. De rit op de laatste dag van je safari, van de Serengeti terug naar Arusha, is lang, je bent alles bij elkaar zo’n 8 uur onderweg. Voor wat extra comfort is het (tegen een toeslag) ook mogelijk om een vlucht te boeken van de Serengeti naar Arusha. Je rijdt op de laatste ochtend van je safari in ongeveer anderhalf uur van je lodge door het park naar de Seronera airstrip voor de vlucht. Onderweg heb je prachtig uitzicht op o.a. de Ngorongoro krater en Lake Manyara! De vluchten vertrekken meestal zo rond 10.30, zodat je zelfs die middag nog door kunt vliegen van Arusha naar Zanzibar! Belangrijk om te weten is dat je bij deze vlucht maximaal 15 kilo ruimbagage per persoon mag meenemen.

 

De ferry van Dar es Salaam naar Zanzibar
Het is ook mogelijk met de ferry van Dar es Salaam naar Zanzibar te reizen, of andersom. De tocht per fast-ferry duurt circa 1, 5 uur.

 

Per openbare mini-bus van Arusha naar Nairobi (Kenia).
Tanzania-minibus naar NairobiHet is ook prima mogelijk om Kenia en Tanzania te combineren! De reis per minibus van Arusha naar Nairobi duurt circa 4 uur, inclusief de grensformaliteiten.

 

Reisvoorstel aanvragen
close slider