headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Tanzania rondreis 2: Comfortabele lodgesafari & Zanzibar

Arusha – Tarangire NP – Serengeti NP – Ngorongoro Conservation Area – Lake Manyara NP – Stone Town – Nungwi Beach, Zanzibar

15 dagen, 14 nachten

Prijs vanaf € 3010,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania rondreis lodgesafari

Tijdens deze Tanzania rondreis maak je een 7-daagse lodgesafari per privé-landrover, waarbij je in luxe en comfortabele ‘tented camps’ verblijft. Ook in Arusha aan het begin en op Zanzibar aan het einde verblijf je in sfeervolle, comfortabele hotels.

 

Na enkele dagen in Arusha start je safari, waarna je de mooiste wildparken van Noordwest Tanzania bezoekt, zoals het Tarangire National Park, de vlaktes van het Serengeti Nationaal Park, de Ngorongoro Conservation Area met als hoogtepunt een bezoek aan de Ngorongoro krater en Lake Manyara National Park. De laatste dagen verblijf je op het paradijselijke Zanzibar, waarbij je eerst twee dagen in het bijzonder sfeervolle stadje Stone Town verblijft.

 

Vervolgens word je naar je strandhotel gebracht. De Mnarani Beach Cottages liggen aan de noordkust van Zanzibar, direct aan het witte zandstrand naast de vuurtoren en op loopafstand van het dorpje Nungwi. Je kunt hiervandaan naar het Mnemba Island gaan om te duiken en te snorkelen.  Natuurlijk kun je de reis nog verlengen met een aantal extra dagen strand!


Dag 1: vertrek Amsterdam, aankomst in Arusha, transfer naar je hotel
Dag 2: vrije dag in Arusha
Dag 3: start 7-daagse lodgesafari: van Arusha naar Tarangire National Park
Dag 4: via Olduvai naar Serengeti National Park
Dag 5: gehele dag gamedrive door Serengeti National Park
Dag 6: naar Ngorongoro Conservation Area
Dag 7: gehele dag gamedrive in Ngorongoro krater
Dag 8: naar Lake Manyara National Park
Dag 9: transfer naar luchthaven Arusha, vlucht naar Zanzibar (excl), transfer naar hotel in Stone Town
Dag 10: vrije dag in Stone Town
Dag 11: transfer van Stone Town naar strand in Nungwi
Dag 12 en dag 13:
 vrije dagen aan de noordoostkust van Zanzibar
Dag 14: transfer naar vliegveld, vertrek Zanzibar
Dag 15: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 3010,- p.p.

Inbegrepen: Transfers volgens programma, 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, 3 hotelovernachtingen in Nungwi op basis van halfpension. Tijdens lodge-safari: 7 dagen vervoer per privé-landrover, alle gamedrives volgens programma, 6 overnachtingen in lodge/luxe tented camp, alle maaltijden tijdens de safari, entreegelden van de Nationale Parken en een Engelssprekende gids/chauffeur.

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, eventuele 1-persoonstoeslag, binnenlandse vlucht Arusha-Zanzibar (ca. 269,- euro of inbegrepen bij KLM vlucht), drankjes, overige maaltijden, fooien en overige transfers.

 

Periode: gehele jaar

 

Minimum: 2 personen

 

NB: In de periode 20 december t/m 5 januari is een toeslag van € 43,- per persoon per nacht van toepassing tijdens de lodgesafari voor de lodges/luxe tented camps.

Tanzania-Arusha-Moivaro-LodgeIn Arusha verblijf je in de Moivaro Lodge. Dit is een oude koffieplantage die helemaal is verbouwd tot een sfeervolle, mooie accommodatie. De Moivaro Lodge ligt 6 kilometer ten oosten van Arusha. Je hebt eventueel ook keuze uit andere hotels, kijk voor de mogelijkheden tijdens je eerste dagen in Arusha naar de bouwsteen Easy Landing Arusha

 

Tijdens de safari slaap je in heerlijk lodges/tentedcamps in of net buiten de Nationale Parken van Tanzania. Lees hier meer op de pagina overnachten op safari! Ga je liever kamperen? Lees hier meer over de mogelijkheden tijdens je 7-daagse safari Noord-Tanzania.

 

Tanzania- Zanzibar, Stone Town-Swahili HouseIn Stone Town verblijf je 2 nachten in het sfeervolle Swahili House, oorspronkelijk een Indiaas koopmanshuis uit de 19e eeuw, maar nu helemaal gerenoveerd tot een comfortabel hotel, middenin het oude centrum van Stone Town. Je kunt eventueel ook kiezen voor een ander hotel, kijk voor de mogelijkheden tijdens je dagen in Stone Town naar de bouwsteen Slenteren in Stone Town

 

De laatste nachten aan het strand van Zanzibar overnacht je in het heerlijk Mnarani Beach Cottage, ideaal voor iedereen die zijn reis op een rustige plek wil afsluiten! Het ligt direct aan het witte zandstrand, op loopafstand van het dorpje Nungwi, naast de vuurtoren. Voor een uitgebreidere beschrijving of de eventuele andere mogelijkheden kun je kijken naar onze bouwsteen Zanzibar: de stranden in het noordoosten!

 

We adviseren je graag over de ligging, het comfort, de prijs en de verdere mogelijkheden!

 

 

 

Arusha: koffietour bij de Moivaro Lodge

Prijs € 22,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania- koffietour Moivaro

Tijdens je verblijf in de Moivaro Lodge kunnen we je deze interessante excursie aanbieden. Je maakt eerst kennis met de Engelssprekende, lokale gids. De gids neemt je mee op een wandeling over de koffieplantage van de lodge. (meer…)

Arusha: wandeling over de flanken van de Kilimanjaro

Prijs € 345,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - wandeling Kilimanjaro

Je loopt deze dag over de flanken van de Kilimanjaro naar de eerste hut van de Kilimanjaro Trek (Mandera Hut), een mooie wandeling door het tropische regenwoud aan de voet van de Kilimanjaro. Dit gebied is echt prachtig groen, met fantastische bomen en planten. (meer…)

Arusha: wandelsafari Arusha National Park

Prijs € 204,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania excursie, Arusha National Park

Tijdens deze excursie maak je een wandelsafari onder begeleiding van een ranger door Arusha National Park. Dit kleine park van ca. 140 km2 is zeer gevarieerd: je vindt er regenwoud, acaciabos, een kleine krater en verschillende kratermeren. (meer…)

Arusha: kanotrip in Arusha National Park

Prijs € 329,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania- kanosafari in Arusha

Tijdens deze excursie verken je het Arusha National Park vanuit een kano! Geniet van een prachtige kanotocht van ongeveer 2 uur langs de randen van het Momella Lake. (meer…)

Arusha: naar de koffieplantage van Uru bij Moshi

Prijs € 195,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
anzania- excursie koffieplantage van Uru

De koffieplantage ligt in Uru, een klein dorpje net boven Moshi. Na aankomst op de koffieplantage word je vriendelijk ontvangen door de Engelssprekende, lokale gids van de koffiecoöperatie. (meer…)

Ngorongoro: kraterrand wandeling

Prijs € 38,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - Ngorongoro kraterrand wandeling

Een korte kennismaking met de Afrikaanse Bush, heerlijk als je een paar dagen in de auto hebt gezeten en zin hebt om de benen te strekken tijdens een leerzame wandeling met gids. Er is kans dat je zebra’s ziet, maar de nadruk ligt op de vele unieke planten & bomen tijdens deze wandeling: (meer…)

Ngorongoro: bezoek aan Masai Village

Prijs € 22,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - excursie Masai Village

Indien je tijdens je safari in Ngorongoro en/of de Serengeti overnacht, is het mogelijk om deze excursie erbij te boeken! Je maakt onder begeleiding van een lokale Masaï gids een wandeling van ongeveer een uur door een Masaï dorpje. (meer…)

Lake Manyara: fietstocht

Prijs € 50,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania- fietstocht Lake Manyara

Als je tijdens je safari in Lake Manyara overnacht, kunnen we je deze sportieve excursie aanbieden! Je maakt een fietstocht van ongeveer 3 uur naar het dorpje Mto Wa Mbu onder begeleiding van een ervaren, Engelssprekende fietsgids. Een geweldige manier om kennis te maken met de lokale cultuur vanaf een fiets! (meer…)

Lake Manyara: bezoek aan Mto wa Mbu

Prijs € 39,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania-excursie Mto wa Mbu

Als je tijdens je safari in Lake Manyara verblijft, kun je tijdens deze excursie kennismaken met het dorpje Mto Wa Mbu, onder begeleiding van een ervaren, Engelssprekende gids die zelf opgroeide in het dorp. (meer…)

Serengeti: ballonvaart

Prijs € 619,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - Serengeti ballonvaart

Heel vroeg in de ochtend  word je opgehaald  en kom je aan bij het verzamelpunt, waar je kennismaakt met de piloot en kunt zien hoe de ballon wordt klaargemaakt. Als iedereen aanwezig is, volgen de veiligheidsinstructies en een uitleg over het opstijgen en landen. (meer…)

Dag 1: vertrek Amsterdam, aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel
Na aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt voor de eerste 2 nachten. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je vandaag misschien nog heerlijk relaxen aan het zwembad, of een bezoek brengen aan Arusha.

 

Dag 2: vrije dag in Arusha
Vandaag heb je de hele dag om Arusha te ontdekken. De stad heeft een leuke lokale markt, waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen. Verder zijn er 2 interessante musea: het National Natural Historical Museum en het Arusha Declaration Monument met bijhorend museum. Je hebt vanuit de meeste plaatsen in Arusha een mooi uitzicht op de Mount Meru. Als je zin hebt kun je voor vandaag ook een excursie bijboeken, kijk hiervoor in het tabblad excursies hierboven.

 

Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Arusha National Park, een van de weinige parken waar je te voet doorheen kunt wandelen. In het park zijn antilopen, buffels, luipaarden, hyena’s, olifanten, bavianen, apen, giraffen, neushoorns en nijlpaarden te vinden. De meren trekken ook vele soorten vogels aan. In het park heb je de mogelijkheid om de Kilimanjaro te zien!

 

Dag 3: start 7-daagse privé-lodgesafari, van Arusha naar Tarangire National Park

In de morgen word je om ca. 8.30 opgehaald door de chauffeur en reis je door het drukke stadje Arusha naar het Tarangire National Park, circa 3 uur rijden. Onderweg maak je kennis met het heuvellandschap en de open grasvelden van de Masai.

 

Je ziet de typische Masai herders met hun kleurrijke kleding en hun grote kuddes met koeien en geiten. Aangekomen bij Tarangire maak je de eerste gamedrive van deze reis. In het park geniet je van een lunchpakket dat de chauffeur voor je heeft meegenomen. Als de zon begint te zakken rijd je verder naar de lodge, even buiten het park. Overnachting in Whistling Thorn Camp.

 

Dag 4: via Olduval Gorge naar Serengeti National Park (circa 6 uur rijden).
Na een lekker ontbijt stap je in de landrover voor de reis naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Je rijdt door de Rift valley, met prachtig uitzicht op Lake Manyara. Natuurlijk maak je een fotostop waar je dat wilt. De rit gaat verder naar het dorpje Karatu, met de entree van de Ngorongoro Conservation Area, hier is ook de afslag naar de krater (maar daar ga je nu niet in).

 

Na een korte stop rijd je verder door de Conservation Area naar de Serengeti, de krater zul je later bezoeken. De wegen zijn niet al te best, dus het is een hobbelig avontuur. Onderweg kom je langs een mooi uitzichtpunt waar je de krater prachtig in de diepte kunt zien liggen.

 

De volgende stop zijn de archeologische opgravingen van Olduval Gorge. Hier vind je de ‘Laetoli hominid’ voetafdrukken. De lunch is weer meegenomen vanuit de lodge, deze wordt onderweg ergens genuttigd tijdens een van de stops op een mooie plek, bijvoorbeeld bij de entree van het Serengeti National Park. Hier betaalt de chauffeur de entreegelden en de rest van de middag maak je een gamedrive op weg naar de lodge. Je bent op tijd bij de lodge om je nog even op te frissen voor het diner. Overnachting in Ikoma Tented Camp. Bij de kampeersafari overnacht je op een public campsite middenin het park.

 

Dag 5: gehele dag gamedrive door Serengeti National Park
Na een uitgebreid ontbijt in de lodge stap je in de landrover voor een volle dag gamedrive in de Serengeti. Het park is meer dan 14.000 vierkante kilometer groot en omvat verschillende landschappen zoals moerassen, bossen en de beroemde uitgestrekte graslanden waar de Serengeti om bekend staat. Je rijdt de hele dag rond door het park, op zoek naar beesten zoals leeuwen, luipaarden, cheetah, hyena, olifanten, nijlpaarden, impala, zebra, wildebeesten, gazelles en nog vele andere. De chauffeur weet vast een mooi, en veilig plekje te vinden voor de lunch.

 

De immensheid van de vlaktes, het beeld van de wilde manen van een trotse leeuw bovenop een grote rots, of een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten! Je overnacht vanavond weer in Ikoma Tented Camp of op een public campsite middenin het park..

 

Dag 6: naar Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt check je uit en maak je nog een laatste gamedrive door de Serengeti, misschien kun je vandaag net dat luipaard vinden dat nog ontbrak in jouw Big Five! Je stopt voor je lunch waarschijnlijk bij de Naabi Gate van het Serengeti park. Hierna reis je over de uitgestrekte vlaktes terug naar de Ngorongoro Conservation Area, waar je op dag 3 ook al even was.

 

Onderweg kun je eventueel een Masai dorpje bezoeken, waarbij je onder begeleiding van een lokale Masaï gids een wandeling maakt van ongeveer een uur. Kijk voor meer informatie in het tabblad ‘excursies’ hierboven. In de middag kun je heerlijk relaxen bij de Crater Forest Lodge waar je vanavond overnacht. Geniet van het uitzicht op de natuur. Bij de kampeersafari overnacht je op een public campsite in het park, aan de kraterrand.

 

Dag 7: gehele dag gamedrive in Ngorongoro Krater (circa 1 uur rijden van lodge naar krater)
Vandaag maak je, na een vroeg ontbijt, een gamedrive in de beroemde Ngorongoro krater, ook wel de ’Ark van Noach’ genoemd. De krater heeft een doorsnede van meer dan 20 kilometer en is ongeveer 600 meter diep. Als je het geluk hebt dat het een heldere dag is, kun je de gehele rand rondom de krater vanuit de bodem van de krater zien liggen. Het is ongeveer een uur rijden vanaf de ingang naar de kraterrand, waar je een eerste blik kunt werpen op deze prachtige krater. Het is niet voor niets een World Heritage Site!

 

Je maakt een gamedrive over de bodem van de krater, over grasvelden en langs het soda lake (zoutmeer) Lake Makat. De lunch wordt ’s morgens al klaar gemaakt door de lodge, deze eet je tussen de middag op bij een picknic plaats aan de rand van het meer. De Ngorongoro krater staat bekend om de mogelijkheid om de hele Big 5 tijdens één bezoek te zien: de buffel, olifant, (zwarte) neushoorn, leeuw en luipaard. Daarnaast kun je er cheeta’s, zebra’s, hippo’s, flamingo’s, hyena’s en wildebeesten tegenkomen. Na deze prachtige ervaring rijd je later in de middag terug naar de lodge. Je overnacht vanavond weer in de Crater Forest Lodge of op de public campsite in het park.

 

Dag 8: naar Lake Manyara National Park
Na het ontbijt stap je in de landrover voor de rit naar Lake Manyara. Na aankomst bij de poort van Manyara Nationaal Park ga je meteen het park in voor een gamedrive die de rest van de dag zal duren. De lunch eet je tussen de middag op bij een picknickplaats. Je overnacht vanavond in het Migunga Tented Camp. Bij de kampeersafari overnacht je op Twiga campsite, net buiten het park.

 

Dag 9: transfer naar luchthaven Arusha, vlucht Zanzibar, transfer naar je hotel in Stone Town
Vandaag kun je een beetje uitslapen en daarna lekker rustig ontbijten. Je kunt ook een wandeling maken in de prachtige omgeving van de lodge. Hierna begint de rit terug naar Arusha. Onderweg kun je eventueel het dorpje Mto wa Mbu bezoeken, zie het tabblad excursies voor de mogelijkheden.

 

Voor je terug komt in Arusha heb je ook de mogelijkheid om te stoppen bij een van de grootste souvenirwinkels in Tanzania of maak een stop bij het Meserani Snake Park (entree van ca. 10 usd niet inbegrepen). Hierna reis je verder naar Arusha, waar je wordt afgezet op het vliegveld voor je vlucht naar Zanzibar. Daar aangekomen staat de chauffeur al te wachten om je naar The Swahili House in Stone Town te brengen.

 

Dag 10: vrije dag in Stone Town
Het oude Stone Town is een prachtige plaats om te wandelen en in te verdwalen. Je zult je hier vandaag niet vervelen. Bij het hotel kun je verschillende excursies boeken zoals een stadstour, spicetour, bezoek aan Prison Island, snorkelen en duiken. Stone Town heeft een grote diversiteit aan restaurantjes waaronder het beroemde Mercury, vernoemd naar Freddy Mercury die op Zanzibar is geboren. Hier kun je bij kaarslicht heerlijke cocktails drinken en lekkere verse vis eten. Ook is er in Stone Town iedere avond een vismarkt. Alle lokale vissers komen hier samen met  hun vangst van die dag (o.a. krab, kreeft en grote garnalen) en grillen dit ter plekke om te verkopen.

 

Dag 11: transfer van Stone Town naar strand in Nungwi
Na het ontbijt word je naar de Mnarani Beach Cottage gebracht. Je kunt vandaag misschien al je eerste duik maken, meteen een snorkeltrip boeken of heerlijk een boek lezen in de schaduw bij het zwembad!

 

Dag 12 en dag 13: vrije dagen aan de noordoostkust van Zanzibar
Deze dagen kun je een of meerdere keren een bezoek brengen aan Mnemba Island om uitgebreid te snorkelen of duiken. Alles kan maar niets moet!

 

Dag 14: transfer naar vliegveld, vertrek Zanzibar
Vandaag word je naar het vliegveld van Zanzibar gebracht voor je vlucht naar Amsterdam.

 

Dag 15: aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam, einde rondreis.

Prijs vanaf € 3010,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 13 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider