headlinenieuwtestdef
<- Klik op het logo voor onze HOMEPAGE met een overzicht van alle bestemmingen!

calamiteitenfonds

SPECIAL Tanzania: rondreis incl. KLM-retourvlucht

Amsterdam - Arusha – Tarangire of Lake Manyara – Serengeti – Ngorongoro – Arusha – Stone Town, Zanzibar – Paje Beach, Zanzibar - Amsterdam

15 dagen, 14 nachten

Prijs vanaf € 3225,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania rondreis

Deze SPECIAL is een complete rondreis Tanzania, een VOORBEELDREIS om een indicatie te geven wat een 2-weekse rondreis Tanzania inclusief retourvlucht kost. Je maakt een prachtige safari door de mooiste parken van het noorden van Tanzania en daarna verblijf je heerlijk aan het strand van Zanzibar! De vanaf-prijs is inclusief KLM-vlucht, vertrek in de herfst of winter.

 

 

Tijdens deze compacte en complete individuele rondreis door Tanzania maak je eerst een avontuurlijke 5-daagse kampeersafari door de belangrijkste parken in het noorden van Tanzania: Tarangire National Park OF Lake Manyara National Park, de vlaktes van de Serengeti en de Ngorongoro Krater. Daarna verblijf je op het paradijselijke Zanzibar, waarbij je eerst twee dagen in Stone Town verblijft, en daarna ook nog 5 dagen aan het heerlijke strand van Paje Beach!


Dag 1: vertrek Amsterdam, aankomst in Arusha, transfer naar je hotel
Dag 2: vrije dag in Arusha
Dag 3: begin 5-daagse kampeersafari: naar Tarangire National Park OF Lake Manyara National Park
Dag 4: 
naar Serengeti National Park
Dag 5: 
gehele dag gamedrive door Serengeti National Park
Dag 6: 
naar Ngorongoro Conservation Area, kratertour
Dag 7: 
terug naar Arusha, vlucht naar Zanzibar (excl), transfer naar hotel in Stone Town
Dag 8: vrije dag in Stone Town
Dag 9: transfer van Stone Town naar strand in Paje Beach
Dag 10 t/m dag 13: vrije dagen aan de zuidoostkust van Zanzibar
Dag 14: transfer naar vliegveld, vertrek Zanzibar
Dag 15: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 3225,- p.p.

Inbegrepen: internationale retourvlucht per KLM, 5 dagen vervoer per privé-landrover tijdens de safari, alle gamedrives volgens programma, 4 overnachtingen in tent, alle maaltijden tijdens de safari, entreegelden van de Nationale Parken, Engelssprekende gids/chauffeur, kampeeruitrusting & slaapzak & diensten van een kok, alle transfers volgens programma, op dag 7 binnenlandse vlucht Arusha-Zanzibar, 4 overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt en 5 overnachtingen in Paje Beach op basis van logies/ontbijt.

Niet inbegrepen: eventuele 1-persoonstoeslag, drankjes, overige maaltijden, evt. toeslag vlucht in andere periode, fooien.

 
 


Over de prijs: de vanaf-prijs is geldig bij vertrek per KLM vlucht op diverse data in het najaar, de winter en het vroege voorjaar (buiten het hoogseizoen). Deze reis is opgebouwd uit verschillende losse onderdelen: een safari, excursies, verschillende hotelovernachtingen, losse transfers en de vluchten. Op al deze onderdelen zijn steeds verschillende seizoenstoeslagen van toepassing. Afhankelijk van jouw vertrekdatum kan de prijs dus anders zijn, als je een reisvoorstel bij ons aanvraagt, krijg je altijd de juiste prijs voor de jou gewenste vertrekdatum! Maak je liever een lodge-safari in plaats van kamperen? De toeslag voor een 5-daagse ‘lodge/tented-camp‘-safari is ca. € 245,- per persoon. Kijk hier voor de verschillende accommodaties tijdens je safari.

 

Over de reis: Deze reis is opgebouwd uit onze bouwstenen, en kan natuurlijk naar wens worden aangepast: hier een dagje langer, daar een dagje korter, een lodge-safari in plaats van een kampeer-safari (zie hierboven), een ander hotel op Zanzibar? Geen probleem! Geef ons je wensen door, we maken je reis graag naar wens!

Tanzania-Arusha, Outpost LodgeIn Arusha verblijf je in de Outpost Lodge. Dit hotel ligt in een rustige, groene omgeving, omgeven door palm- en bananenbomen in een tuin vol met Afrikaanse tulpen. De lodge ligt op loopafstand van het centrum van Arusha en het is ca. 1 uur rijden van het internationale vliegveld van Arusha. Je hebt eventueel ook keuze uit andere hotels, kijk voor de mogelijkheden tijdens je eerste dagen in Arusha naar de bouwsteen Easy Landing Arusha

 

Tijdens de safari slaap je in een tent op een kampeerplaats in of net buiten de Nationale Parken van Tanzania. Lees hier meer op de pagina overnachten op safari! Slaap je toch liever in een lodge? Lees hier meer over de mogelijkheden tijdens je 5-daagse safari Noord-Tanzania.

 

Tanzania- Zanzibar, Stone Town-Swahili HouseIn Stone Town verblijf je 2 nachten in het sfeervolle Swahili House, oorspronkelijk een Indiaas koopmanshuis uit de 19e eeuw, maar nu helemaal gerenoveerd tot een comfortabel hotel, middenin het oude centrum van Stone Town. Je kunt eventueel ook kiezen voor een ander hotel, kijk voor de mogelijkheden tijdens je dagen in Stone Town naar de bouwsteen Slenteren in Stone Town

 

De laatste nachten aan het strand van Zanzibar overnacht je in Paradise Beach, een eenvoudige budget-accommodatie, op een rustige plek direct aan het prachtige strand van Paje Beach. Voor een uitgebreidere beschrijving of de eventuele andere mogelijkheden kun je kijken naar onze bouwsteen Zanzibar: de stranden in het zuidoosten!

 

We adviseren je graag over de ligging, het comfort, de prijs en de verdere mogelijkheden!

Arusha: koffietour bij de Moivaro Lodge

Prijs € 22,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania- koffietour Moivaro

Tijdens je verblijf in de Moivaro Lodge kunnen we je deze interessante excursie aanbieden. Je maakt eerst kennis met de Engelssprekende, lokale gids. De gids neemt je mee op een wandeling over de koffieplantage van de lodge. (meer…)

Arusha: wandeling over de flanken van de Kilimanjaro

Prijs € 335,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - wandeling Kilimanjaro

Je loopt deze dag over de flanken van de Kilimanjaro naar de eerste hut van de Kilimanjaro Trek (Mandera Hut), een mooie wandeling door het tropische regenwoud aan de voet van de Kilimanjaro. Dit gebied is echt prachtig groen, met fantastische bomen en planten. (meer…)

Arusha: kanotrip in Arusha National Park

Prijs € 315,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania- kanosafari in Arusha

Tijdens deze excursie verken je het Arusha National Park vanuit een kano! Geniet van een prachtige kanotocht van ongeveer 2 uur langs de randen van het Momella Lake. (meer…)

Arusha: wandelsafari Arusha National Park

Prijs € 229,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania excursie, Arusha National Park

Tijdens deze excursie maak je een wandelsafari onder begeleiding van een ranger door Arusha National Park. Dit kleine park van ca. 140 km2 is zeer gevarieerd: je vindt er regenwoud, acaciabos, een kleine krater en verschillende kratermeren. (meer…)

Arusha: naar de koffieplantage van Uru bij Moshi

Prijs € 189,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
anzania- excursie koffieplantage van Uru

De koffieplantage ligt in Uru, een klein dorpje net boven Moshi. Na aankomst op de koffieplantage word je vriendelijk ontvangen door de Engelssprekende, lokale gids van de koffiecoöperatie. (meer…)

Ngorongoro: kraterrand wandeling

Prijs € 37,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - Ngorongoro kraterrand wandeling

Een korte kennismaking met de Afrikaanse Bush, heerlijk als je een paar dagen in de auto hebt gezeten en zin hebt om de benen te strekken tijdens een leerzame wandeling met gids. Er is kans dat je zebra’s ziet, maar de nadruk ligt op de vele unieke planten & bomen tijdens deze wandeling: (meer…)

Ngorongoro: bezoek aan Masai Village

Prijs € 22,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - excursie Masai Village

Indien je tijdens je safari in Ngorongoro en/of de Serengeti overnacht, is het mogelijk om deze excursie erbij te boeken! Je maakt onder begeleiding van een lokale Masaï gids een wandeling van ongeveer een uur door een Masaï dorpje. (meer…)

Lake Manyara: fietstocht

Prijs € 49,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania- fietstocht Lake Manyara

Als je tijdens je safari in Lake Manyara overnacht, kunnen we je deze sportieve excursie aanbieden! Je maakt een fietstocht van ongeveer 3 uur naar het dorpje Mto Wa Mbu onder begeleiding van een ervaren, Engelssprekende fietsgids. Een geweldige manier om kennis te maken met de lokale cultuur vanaf een fiets! (meer…)

Lake Manyara: bezoek aan Mto wa Mbu

Prijs € 39,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania-excursie Mto wa Mbu

Als je tijdens je safari in Lake Manyara verblijft, kun je tijdens deze excursie kennismaken met het dorpje Mto Wa Mbu, onder begeleiding van een ervaren, Engelssprekende gids die zelf opgroeide in het dorp. (meer…)

Serengeti: ballonvaart

Prijs € 579,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - Serengeti ballonvaart

Heel vroeg in de ochtend  word je opgehaald  en kom je aan bij het verzamelpunt, waar je kennismaakt met de piloot en kunt zien hoe de ballon wordt klaargemaakt. Als iedereen aanwezig is, volgen de veiligheidsinstructies en een uitleg over het opstijgen en landen. (meer…)

Dag 1: vertrek Amsterdam, aankomst in Arusha, transfer naar je hotel
Vandaag vlieg je per KLM vanuit Amsterdam naar Arusha. Na aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt.

 

Dag 2: vrije dag in Arusha
Vandaag heb je de hele dag om Arusha te ontdekken. De stad heeft een leuke lokale markt, waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen. Verder zijn er 2 interessante musea: het National Natural Historical Museum en het Arusha Declaration Monument met bijhorend museum. Je hebt vanuit de meeste plaatsen in Arusha een mooi uitzicht op de Mount Meru. Als je zin hebt kun je voor vandaag ook een excursie bijboeken, kijk hiervoor in het tabblad excursies hierboven. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Arusha National Park, een van de weinige parken waar je te voet doorheen kunt wandelen. In het park zijn antilopen, buffels, luipaarden, hyena’s, olifanten, bavianen, apen, giraffen, neushoorns en nijlpaarden te vinden. De meren trekken ook vele soorten vogels aan. In het park heb je de mogelijkheid om de Kilimanjaro te zien!

 

Dag 3: vertrek uit Arusha naar Tarangire National Park of Lake Manyara National Park
In de morgen word je om ca. 8.30 opgehaald door de chauffeur en reis je door het drukke stadje Arusha, op weg naar het Tarangire National Park of Lake Manyara. De beste reistijd voor Tarangire is de droge periode van juni tot eind oktober. Dan bevindt zich hier de grootse concentratie dieren. Voor de overige maanden is Lake Manyara een betere keuze.

 

Het Tarangire National Park staat vooral bekend om de enorme baobab bomen en de grote kuddes olifanten die in het park leven, in het park leven ongeveer 3000 olifanten! Het is een prachtgezicht om deze enorme beesten onder de nog veel grotere baobab bomen te zien staan. Tarangire is een van de minst bezochte parken van Tanzania en nog niet zo druk met toeristen.
Lake Manyara is een alkaline meer, met roze flamingo’s die door het water struinen en hippo’s (nijlpaarden) die kopje onder gaan in het water. Vooral voor vogelliefhebbers is de omgeving rond dit meer een paradijs! Daarnaast heb je kans op een ontmoeting met de beroemde boomleeuwen van Manyara. Na aankomst bij de poort van Tarangire of Manyara Nationaal Park ga je meteen het park in voor een gamedrive die de rest van de dag zal duren. De lunch eet je tussen de middag op bij een picknickplaats. Als de zon begint te zakken rijd je naar de lodge, even buiten het park. Overnachting in Tarangire in Whistling Thorn Camp of overnachting in Lake Manyara in het Migunga Tented Camp. Bij de kampeersafari overnacht je in Tarangire op een public campsite middenin het park, bij Lake Manyara overnacht je op Twiga campsite, net buiten het park.

 

Dag 4: naar Serengeti National Park
Na het ontbijt ga je op weg naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Het is een lange dag vandaag, maar er is veel te zien! Onderweg reis je door het heuvellandschap en de open grasvelden van de Masai. Je ziet de typische Masai herders met hun kleurrijke kleding en hun grote kuddes met koeien en geiten. Natuurlijk maak je een fotostop waar je dat wilt. De rit gaat verder naar het dorpje Karatu, met de entree van de Ngorongoro Conservation Area, hier is ook de afslag naar de krater (maar daar ga je nu niet in). Na een korte stop rijd je verder door de Conservation Area naar de Serengeti, de krater zul je later bezoeken. De wegen zijn niet al te best, dus het is een hobbelig avontuur. Onderweg kom je langs een mooi uitzichtpunt waar je de krater prachtig in de diepte kunt zien liggen. De volgende stop is bij de archeologische opgravingen van Olduval Gorge. Hier vind je de ‘Laetoli hominid’ voetafdrukken. De lunch is meegenomen door de chauffeur, deze wordt onderweg ergens genuttigd tijdens een van de stops op een mooie plek, bijvoorbeeld bij de entree van het Serengeti National Park. Hier betaalt de chauffeur de entreegelden en de rest van de middag maak je een gamedrive op weg naar de lodge. Je bent op tijd bij de lodge om je nog even op te frissen voor het diner. Overnachting in Ikoma Tented Camp. Bij de kampeersafari overnacht je op een public campsite middenin het park.

 

Dag 5: gehele dag gamedrive door Serengeti National Park
Na een uitgebreid ontbijt in de lodge stap je in de landrover voor een volle dag gamedrive in de Serengeti. Het park is meer dan 14.000 vierkante kilometer groot en omvat verschillende landschappen zoals moerassen, bossen en de beroemde uitgestrekte graslanden waar de Serengeti om bekend staat. Je rijdt de hele dag rond door het park, op zoek naar beesten zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s, olifanten, nijlpaarden, impala’s, zebra’s, wildebeesten, gazelles en nog vele andere. De chauffeur weet vast een mooi, en veilig plekje te vinden voor de lunch. De immensheid van de vlaktes, het beeld van de wilde manen van een trotse leeuw bovenop een grote rots, of een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten! Je overnacht vanavond weer in Ikoma Tented Camp of op de public campsite middenin het park.

 

Dag 6: naar Ngorongoro Conservation Area, kratertour
Na het ontbijt stap je in de landrover voor de reis naar de Ngorongoro Conservation Area. Je rijdt door het Serengeti park, dus heb je onderweg nog volop kans om beesten te zien. Bij het dorpje Karatu pak je de afslag naar de Conservation Area en rijd direct door naar de wereldberoemde krater. De rest van de dag maak je een gamedrive in de beroemde Ngorongoro krater. De krater heeft een doorsnede van meer dan 20 kilometer en is ongeveer 600 meter diep. Als je het geluk hebt dat het een heldere dag is, kun je de gehele rand rondom de krater vanuit de bodem van de krater zien liggen. Het is ongeveer een uur rijden vanaf de ingang naar de kraterrand, waar je een eerste blik kunt werpen op deze prachtige krater. Het is niet voor niets een World Heritage Site! Je maakt een gamedrive over de bodem van de krater, over grasvelden en langs het sodalake (zoutmeer) Lake Makat. De lunch wordt ’s morgens al klaar gemaakt door de lodge, deze eet je tussen de middag op bij een picknickplaats aan de rand van het meer. De Ngorongoro krater staat bekend om de mogelijkheid om de hele Big 5 tijdens één bezoek te zien: de buffel, olifant, (zwarte) neushoorn, leeuw en luipaard. Daarnaast kun je er cheeta’s, zebra’s, hippo’s, flamingo’s, hyena’s en wildebeesten tegenkomen. Na deze prachtige ervaring rijd je later in de middag naar de Crater Forest Lodge, net even bij het park, waar je op tijd aankomt om je nog even op te frissen voor het diner. Je overnacht vanavond in de sfeervolle Crater Forest Lodge. Bij de kampeersafari overnacht je op een public campsite in het park, aan de kraterrand.

 

Dag 7: terug naar Arusha, vlucht naar Zanzibar (excl), transfer naar hotel Stone Town
Vandaag reis je terug naar Arusha. Voor je terugkomt in Arusha heb je de mogelijkheid om te stoppen bij een van de grootste souvenirwinkels in Tanzania of maak een stop bij het Meserani Snake Park (entree van ca. 10 usd niet inbegrepen). Hierna reis je verder naar Arusha, waar je wordt afgezet op het vliegveld voor je vlucht naar Zanzibar. Hier aangekomen staat de chauffeur al te wachten om je naar The Swahili House in Stone Town te brengen.

 

Dag 8: vrije dag in Stone Town
Het oude Stone Town is een prachtige plaats om te wandelen en in te verdwalen. Je zult je hier vandaag niet vervelen. Bij het hotel kun je verschillende excursies boeken zoals een stadstour, spicetour, bezoek aan Prison Island, snorkelen en duiken. Stone Town heeft een grote diversiteit aan restaurantjes waaronder het beroemde Mercury, vernoemd naar Freddy Mercury die op Zanzibar is geboren. Hier kun je bij kaarslicht heerlijke cocktails drinken en lekkere verse vis eten. Ook is er in Stone Town iedere avond een vismarkt. Alle lokale vissers komen hier samen met  hun vangst van die dag (o.a. krab, kreeft en grote garnalen) en grillen dit ter plekke om te verkopen.

 

Dag 9: transfer van Stone Town naar strand in Paja Beach
Na het ontbijt word je naar Paje Beach gebracht. Je kunt vandaag misschien al je eerste duik maken of meteen een snorkeltrip boeken!  Je kunt eten in je eigen accommodatie, of bij een van de andere restaurantjes in de buurt.

 

Dag 10 t/m dag 13: vrije dagen aan de zuidoostkust van Zanzibar
Deze dagen kun je uitgebreid snorkelen en duiken, of je kunt heerlijk relaxen aan het zwembad. Alles kan maar niets moet!

 

Dag 14: transfer naar vliegveld, vlucht via Dar es Salaam naar Amsterdam
Vandaag word je naar het vliegveld van Zanzibar gebracht voor je terugvlucht naar Amsterdam.

 

Dag 15: aankomst Amsterdam
Aankomst van je vlucht in Amsterdam, einde rondreis.

Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen! Bekijk alle 13 bouwstenen »
Mijn reis

Kies de bouwstenen »

Met onze bouwstenen stel je eenvoudig je eigen individuele reis op maat samen.
Bekijk de bouwstenen en maak je keuze met ‘Toevoegen aan Mijn Reis’. Voeg eventueel excursies toe! Je selectie komt dan in Mijn Reis terecht. Hier kun je alles rustig bekijken en aanpassen.
Als je hiermee klaar bent kun je jouw reis (geheel vrijblijvend) aanvragen!

Volgende stap: controleer of wijzig je reisplan en voeg eventuele vragen, wensen, voorkeuren en opmerkingen toe.

Volgende »

Over prijzen en boeken »

Als je Mijn Reis, met je eventuele opmerkingen of aanvullende wensen, naar ons hebt verstuurd nemen we zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 3 werkdagen, contact met je op om je reiswensen af te stemmen. Geef ons ook vooral input over je wensen!
We zullen dan van de geselecteerde bouwstenen een logische reis maken door er transfers, vervoersonderdelen en eventuele hotelovernachtingen tussen te zetten.

Complete rondreizen »

Teveel keuze? Moeilijk kiezen uit al onze losse bouwstenen? Maak het jezelf makkelijk en ga naar de door ons samengestelde rondreizen!

Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656