headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Kenia & Tanzania: volg de Grote Migratie

Nairobi - Amboseli NP - Lake Nakuru - Masai Mara NP - Lake Victoria - Serengeti NP - Ngorongoro Conservation Area - Arusha - Zanzibar - Paje Beach - Dar es Salaam

19 dagen, 18 nachten

Prijs vanaf € 5089,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Kenia Tanzania rondreis

Prachtige Kenia & Tanzania rondreis in de voetsporen van de Grote Migratie van Gnoe en zebra. Je overnacht tijdens je safari in comfortabele lodges in beide landen. De grens wordt overgestoken van de Masai Mara in Kenia naar de Serengeti in Tanzania!

 

De reis begint met een 6-daagse privé-lodgesafari door Kenia, naar het Amboseli National Park en naar Lake Nakuru waarna je vanuit de Masai Mara doorsteekt naar Tanzania. Hier staat de chauffeur bij de grens op je te wachten voor  een 5-daagse privé-lodgesafari langs de mooiste wildparken van Tanzania: Lake Victoria, het Serengeti National Park en de Ngorongoro krater. Tenslotte vlieg je naar Zanzibar, waar je 2 nachten in het sfeervolle Stone Town en 3 nachten aan een prachtig strand verblijft!


Dag 1: vertrek Amsterdam, aankomst Nairobi, transfer naar het hotel
Dag 2: vrij verblijf Nairobi
Dag 3: vertrek uit Nairobi naar Amboseli National Park, start 6-daagse privé lodgesafari
Dag 4: Amboseli National Park
Dag 5: naar Lake Nakuru
Dag 6: bezoek Lake Nakuru, naar Masai Mara National Park
Dag 7: Masai Mara National Park
Dag 8:  drop off grens Tanzania, pick up bij grens, naar Lake Victoria, 5 daagse privé lodgesafari
Dag 9: naar Serengeti National Park
Dag 10: Serengeti National Park
Dag 11: naar Ngorongoro Conservation Area,
Dag 12: gamedrive in Ngorongoro krater, naar Arusha
Dag 13: transfer naar vliegveld Arusha, vlucht naar Zanzibar, transfer naar Stonetown
Dag 14: vrije dag in Stonetown
Dag 15: transfer naar je hotel aan de kust
Dag 16: vrije dag aan de zuidoostkust van Zanzibar
Dag 17: vrije dag aan de zuidoostkust van Zanzibar
Dag 18: transfer naar vliegveld, vlucht naar Dar es Salaam, vertrek uit Dar es Salaam
Dag 19: aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 5089,- p.p.

Inbegrepen: transfers van en naar het vliegveld, 8 hotelovernachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt, binnenlandse vlucht Zanzibar – Dar es Salaam en Arusha – Zanzibar. Tijdens de lodgesafari’s: in Kenia 6 dagen vervoer per privé safari-minibus en 5 overnachtingen in lodge, in Tanzania 5 dagen vervoer per privé-landrover en 4 overnachtingen in lodge/tented camp, alle gamedrives volgens programma, alle maaltijden, entreegelden van de Nationale Parken en een Engelssprekende gids/chauffeur

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, drankjes, overige maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs.  Afhankelijk van het seizoen kan de prijs voor de hotelovernachtingen iets hoger (of soms lager)  zijn. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijgt je de juiste prijs voor jouw reisperiode

Tanzania-Tarangire, tented campTijdens je lodgesafari verblijf je in comfortabele tented-camps of lodges. Meer informatie over de lodgesafari’s en beschrijvingen van de verschillende lodges en tented-camps vind je terug in de informatie overnachten op safari in Kenia en de pagina overnachten op safari in Tanzania!

 

 

Zanzibar- Paradise Beach, kamer
Paradise Beach is een eenvoudige budget-accommodatie, op een rustige plek direct aan het prachtige strand van Paje Beach. Het hotel heeft een eigen openlucht-bar en een restaurant, de kamers zijn eenvoudig ingericht maar schoon en hebben een klamboe en eigen badkamer!Natuurlijk kunnen we de reis voor je aanpassen en kun je eventueel kiezen voor een ander hotel op Zanzibar. Lees hier meer over al onze hotels op Zanzibar!

 

Lees eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Kenia en onze hotels in Tanzania!

Arusha: koffietour bij de Moivaro Lodge

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania- koffietour Moivaro

Tijdens je verblijf in de Moivaro Lodge kunnen we je deze interessante excursie aanbieden. Je maakt eerst kennis met de Engelssprekende, lokale gids. De gids neemt je mee op een wandeling over de koffieplantage van de lodge. (meer…)

Arusha: wandeling over de flanken van de Kilimanjaro

Prijs € 365,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - wandeling Kilimanjaro

Je loopt deze dag over de flanken van de Kilimanjaro naar de eerste hut van de Kilimanjaro Trek (Mandera Hut), een mooie wandeling door het tropische regenwoud aan de voet van de Kilimanjaro. Dit gebied is echt prachtig groen, met fantastische bomen en planten. (meer…)

Arusha: wandelsafari Arusha National Park

Prijs € 215,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania excursie, Arusha National Park

Tijdens deze excursie maak je een wandelsafari onder begeleiding van een ranger door Arusha National Park. Dit kleine park van ca. 140 km2 is zeer gevarieerd: je vindt er regenwoud, acaciabos, een kleine krater en verschillende kratermeren. (meer…)

Arusha: kanotrip in Arusha National Park

Prijs € 345,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania- kanosafari in Arusha

Tijdens deze excursie verken je het Arusha National Park vanuit een kano! Geniet van een prachtige kanotocht van ongeveer 2 uur langs de randen van het Momella Lake. (meer…)

Arusha: naar de koffieplantage van Uru bij Moshi

Prijs € 199,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
anzania- excursie koffieplantage van Uru

De koffieplantage ligt in Uru, een klein dorpje net boven Moshi. Na aankomst op de koffieplantage word je vriendelijk ontvangen door de Engelssprekende, lokale gids van de koffiecoöperatie. (meer…)

Ngorongoro: kraterrand wandeling

Prijs € 40,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - Ngorongoro kraterrand wandeling

Een korte kennismaking met de Afrikaanse Bush, heerlijk als je een paar dagen in de auto hebt gezeten en zin hebt om de benen te strekken tijdens een leerzame wandeling met gids. Er is kans dat je zebra’s ziet, maar de nadruk ligt op de vele unieke planten & bomen tijdens deze wandeling: (meer…)

Ngorongoro: bezoek aan Masai Village

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - excursie Masai Village

Indien je tijdens je safari in Ngorongoro en/of de Serengeti overnacht, is het mogelijk om deze excursie erbij te boeken! Je maakt onder begeleiding van een lokale Masaï gids een wandeling van ongeveer een uur door een Masaï dorpje. (meer…)

Serengeti: ballonvaart

Prijs € 649,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - Serengeti ballonvaart

Heel vroeg in de ochtend  word je opgehaald  en kom je aan bij het verzamelpunt, waar je kennismaakt met de piloot en kunt zien hoe de ballon wordt klaargemaakt. Als iedereen aanwezig is, volgen de veiligheidsinstructies en een uitleg over het opstijgen en landen. (meer…)

Dag 1: vertrek Amsterdam, aankomst Nairobi, transfer naar het hotel
Na aankomst op het vliegveld van Nairobi word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt waar je 2 nachten verblijft

 

Dag 2: vrij verblijf Nairobi
Nairobi is de hoofdstad van Kenia en het economische en politieke centrum van het land. Hier vind je een aantal bezienswaardigheden zoals het Nationale Museum en het huis van Karen Blixen, schrijfster van het boek Out of Africa.

 

Dag 3: vertrek uit Nairobi naar Amboseli National Park, start 6-daags privé-lodgesafari
In de morgen word je opgehaald bij je hotel en reis je vanuit Nairobi naar het Amboseli National Park. Amboseli National Park ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Hier vind je veel verschillende diersoorten, zoals de cheetah, hyena, olifant, giraf, zebra en de leeuw.

 

Vanuit het park heb je een fantastisch uitzicht op de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro. Na aankomst in de lodge is het tijd om te lunchen en daarna nog even te relaxen. In de middag maak je de eerste gamedrive van deze reis. Diner en overnachting in de lodge.

 

Dag 4: gehele dag gamedrive in Amboseli National Park
Vandaag breng je de gehele dag door in het Amboseli National Park. Je kunt een vroege ochtend gamedrive maken en daarna terugkeren naar het kamp, om in de middag weer met de gids op pad te gaan. Maar je kunt ook kiezen voor een volle dag gamedrive, waarbij je de gehele dag onderweg bent. Als je dit wilt, geef dat dan de avond van te voren door aan de chauffeur zodat hij een picknicklunch kan laten klaarmaken. Aan het einde van de middag/begin van de avond ben je weer terug bij de lodge; op tijd om je nog even op te frissen voor het diner.

 

Dag 5: naar Lake Nakuru
Na het ontbijt vertrek je voor de rit naar Lake Nakuru. Lake Nakuru is het bekendste meer van Kenia, met een grote verscheidenheid aan vogels. De grootste attractie zijn de duizenden flamingo’s die het meer een roze kleur geven. Verder vind je hier neushoorns, giraffen, de buffel, het luipaard en nog vele andere diersoorten. In de middag maak je een gamedrive door dit schitterende park. Diner en overnachting bij de lodge.

 

Dag 6: bezoek Lake Nakuru, naar Masai Mara National Park
Na het ontbijt ga je op pad naar het beroemdste park in Kenia, het Masai Mara National Park. Dit park  grenst aan het Serengeti Park in Tanzania, jaarlijks trekken miljoenen dieren van de Serengeti naar Masai Mara en weer terug. Het is vandaag een vrij lange rijdag, dus je stopt onderweg voor een picknicklunch. In de middag maak je een eerste gamedrive door het Masai National park. Diner en overnachting bij de lodge.

 

Dag 7: gehele dag gamedrive in Masai Mara Nationaal Park
Vandaag kun je ook weer kiezen voor twee aparte gamedrives, of een volle dag gamedrive met een picknicklunch onderweg. In het park kan je kennismaken met de Masai, een van de oorspronkelijke stammen uit Kenia. Het zijn lange, mooie mensen in felgekleurde kleren.

 

Daarnaast ga je natuurlijk op zoek naar de Big Five! Je rijdt de hele dag rond door het park, op zoek naar beesten zoals leeuwen, luipaarden, cheetah, hyena, olifanten, nijlpaarden, impala, zebra, wildebeesten, gazelles en nog vele andere. De immensheid van de vlaktes, de trotse leeuwen die zich niets aantrekken van de toeristen en een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten! Diner en overnachting bij de lodge.

 

Dag 8: ‘drop off’ grens Tanzania, ‘pick up’ bij grens, naar Lake Victoria, 5 daagse privé lodgesafari
Na je verkenning van de Masai Mara word je door de Keniaanse chauffeur afgezet bij de grens met Tanzania. Hier staat de Tanzaniaanse chauffeur al op je te wachten en vervolg je de safari in een landrover uit Tanzania, op weg naar Lake Victoria. Als het een beetje meezit ben je op tijd bij het meer voor de zonsondergang. Overnachting in de Speke Bay Lodge.

 

Dag 9: naar Serengeti National Park
Na het ontbijt stap je weer in de landrover voor de rit naar het Serengeti National Park. Het eerste stukje rijd je over asfaltwegen, maar in het park zijn de wegen hobbelig en meestal heel stoffig. De lunch wordt meegenomen, dus je kunt de hele dag gamedrives maken door het park. De lunch wordt genuttigd bij een mooie picknickplek. Zo tegen zonsondergang kom je aan bij de lodge of de campingsite, waar je nog tijd hebt om je even op te frissen voor het diner. Overnachting in Ikoma Tented Camp.

 

Dag 10: gehele dag gamedrive door Serengeti National Park
Na een uitgebreid ontbijt stap je in de landrover voor een volle dag gamedrive in de Serengeti. Het park is meer dan 14.000 vierkante kilometer groot en omvat verschillende landschappen zoals moerassen, bossen en de beroemde uitgestrekte graslanden waar de Serengeti om bekend staat. Je rijdt de hele dag rond door het park, op zoek naar beesten zoals leeuwen, luipaarden, cheetah, hyena, olifanten, nijlpaarden, impala, zebra, wildebeesten, gazelles en nog vele andere.

 

De chauffeur weet vast een mooi, en veilig plekje te vinden voor de lunch. De immensheid van de vlaktes, het beeld van de wilde manen van een trotse leeuw bovenop een grote rots, of een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten! Je overnacht vanavond weer in Ikoma Tented Camp.

 

Dag 11: naar Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt check je uit en maak je nog een laatste gamedrive door de Serengeti, misschien kun je vandaag net dat luipaard vinden dat nog ontbrak in jouw Big Five! Je stopt voor je lunch waarschijnlijk bij de Naabi Gate van het Serengeti park. Hierna reis je over de uitgestrekte vlaktes naar de Ngorongoro Conservation Area.

 

Onderweg kun je eventueel een Masai dorpje bezoeken, waarbij je onder begeleiding van een lokale Masaï gids een wandeling maakt van ongeveer een uur. Kijk voor meer informatie in het tabblad ‘excursies’ hierboven. In de middag kun je heerlijk relaxen bij de Crater Forest Lodge waar je vanavond overnacht. Geniet van het uitzicht op de natuur.

 

Dag 12: kratertour in Ngorongoro, naar Arusha
Vandaag maak je, na een vroeg ontbijt, een gamedrive in de beroemde Ngorongoro krater, ook wel de ’Ark van Noach’ genoemd. De krater heeft een doorsnede van meer dan 20 kilometer en is ongeveer 600 meter diep. Als je het geluk hebt dat het een heldere dag is, kun je de gehele rand rondom de krater vanuit de bodem van de krater zien liggen. Het is ongeveer een uur rijden vanaf de ingang naar de kraterrand, waar je een eerste blik kunt werpen op deze prachtige krater. Het is niet voor niets een World Heritage Site! Je maakt een gamedrive over de bodem van de krater, over grasvelden en langs het soda lake (zoutmeer) Lake Makat.

 

De lunch wordt ’s morgens al klaar gemaakt door de lodge, deze eet je tussen de middag op bij een picknickplaats aan de rand van het meer. De Ngorongoro krater staat bekend om de mogelijkheid om de hele Big 5 tijdens één bezoek te zien: de buffel, olifant, (zwarte) neushoorn, leeuw en luipaard. Daarnaast kun je er cheeta’s, zebra’s, hippo’s, flamingo’s, hyena’s en wildebeesten tegenkomen.

 

Hierna begint de rit terug naar Arusha. Voor je terugkomt in Arusha heb je ook de mogelijkheid om te stoppen bij een van de grootste souvenirwinkels in Tanzania of maak een stop bij het Meserani Snake Park (entree van ca. 10 usd niet inbegrepen). Hierna reis je verder naar Arusha, waar je wordt afgezet bij je hotel.

 

Dag 13: transfer naar vliegveld Arusha, vlucht naar Zanzibar, transfer naar Stonetown
Vandaag kun je een beetje uitslapen en daarna lekker rustig ontbijten. Hierna word je naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Zanzibar. Hier aangekomen staat de chauffeur al te wachten om je naar The Swahili House in Stone Town te brengen. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je vandaag nog rondwandelen door het gezellige centrum en op zoek gaan naar een visrestaurantje voor vanavond.

 

Dag 14: vrije dag Stone Town
Het oude Stone Town is een prachtige plaats om te wandelen en in te verdwalen. Je zult je hier vandaag niet vervelen. Bij het hotel kun je verschillende excursies boeken zoals een stadstour, spicetour, bezoek aan Prison Island, snorkelen en duiken. Stone Town heeft een grote diversiteit aan restaurantjes waaronder het beroemde Mercury, vernoemd naar Freddy Mercury die op Zanzibar is geboren. Hier kun je bij kaarslicht heerlijke cocktails drinken en lekkere verse vis eten. Ook is er in Stone Town iedere avond een vismarkt. Alle lokale vissers komen hier samen met  hun vangst van die dag (o.a. krab, kreeft en grote garnalen) en grillen dit ter plekke om te verkopen.

 

Dag 15: transfer naar je resort aan de kust
Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Stonetown voor de transfer naar een van de heerlijke stranden op Zanzibar. Als je op tijd bent, kun je vandaag misschien al een eerste duik maken of meteen een snorkeltrip boeken! Je kunt eten in je eigen accommodatie, of bij een van de andere restaurantjes in de buurt.

 

Dag 16 en 17: vrije dagen aan de zuidoostkust van Zanzibar
Deze dagen kun je uitgebreid snorkelen en duiken, of je kunt heerlijk relaxen aan het strand. Alles kan maar niets moet!

 

Dag 18: transfer naar vliegveld, vlucht naar Dar es Salaam, vertrek uit Dar es Salaam.
Na het ontbijt word je opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Stone Town voor de vlucht naar Dar es Salaam. Vandaar vertrekt je vlucht naar Amsterdam.

 

Dag 19: aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam, einde rondreis.

Prijs vanaf € 5089,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 14 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider