Wat moet je als reiziger weten

Over Tanzania

De republiek Tanzania ligt in Oost-Afrika net onder de evenaar en grenst in het oosten aan de Indische Oceaan. Tanzania grenst aan Burundi, Kenia, Malawi, Mozambique, Rwanda, Uganda en Zambia. De grens met Uganda loopt gedeeltelijk door het 34.500 km2 grote Lake Victoria. De oppervlakte van Tanzania is 945.087 km2. Tanzania is daarmee ongeveer 26 keer zo groot als Nederland en er wonen ongeveer 35 miljoen mensen.

Tanzania grenst in het oosten in zijn geheel aan de Indische Oceaan en ook de andere grenzen bestaan voor een groot deel uit water. Als gevolg van het ontstaan van de Great Rift Valley zijn er ook verschillende grote meren ontstaan waaronder Lake Natron, Lake Manyara en Lake Tanganyika.
Het landschap van Tanzania is zeer gevarieerd. Hoogvlaktes en dalen wisselen elkaar af. Je vindt er savanne, maar ook steppe, tropische bossen en de indrukwekkende Mount Kilimanjaro.

Mount Kilimanjaro is een van de bekendste plekken in het land, de hoogste vrijstaande berg ter wereld en tevens één van de grootste vulkanen. Op heldere dagen kun je hem al vanaf een afstand van 160 kilometer zien. De piek Uma is 5.895 meter hoog en wordt met recht ‘het dak van Afrika' genoemd. We kunnen een beklimming van de Kilimanjaro voor je organiseren.

Het heerlijke eiland Zanzibar heeft prachtige witte zandstranden, een schitterende onderwaterwereld met indrukwekkende koraalriffen en een gezellige hoofdstad Stone Town.

De stad Arusha ligt 1 uur rijden van het internationale vliegveld Kilimanjaro. Vlakbij de stad ligt het nationale vliegveld van Arusha. De stad heeft een leuke lokale markt, waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen. Verder zijn er 2 interessante musea; Natural History Museum en het Arusha Declaration Monument met bijhorend museum.

Vanuit Arusha vertrekken al onze safari’s in Noord-Tanzania. Je hebt vanuit Arusha ook een mooi uitzicht op Mount Meru. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Arusha National Park, een van de weinige parken waar je te voet doorheen kunt wandelen. In het park zijn antilopen, buffels, luipaarden, hyena’s, olifanten, bavianen, apen, giraffen, neushoorns en nijlpaarden te vinden. De meren trekken ook vele soorten vogels aan. In het park heb je de mogelijkheid om de Kilimanjaro te zien.

Bouwstenen Tanzania

01 24

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks