headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Zanzibar: de stranden in het noordoosten

Nungwi Beach of Matemwe Beach, Zanzibar

4 dagen, 3 nachten

Prijs vanaf Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Tanzania, bouwsteen Zanzibar

Bouwsteen naar het strand van Zanzibar! Zanzibar is een groen en tropische eiland van slechts 86 km lang en 39 km breed. Het eiland  staat bekend om zijn vele specerijen zoals kaneel, peper, kruidnagel en cacao. Maar ook om haar heerlijke stranden en unieke onderwaterwereld! Aan de noordoostkust van Zanzibar vind je vele prachtige stranden en als je hier verblijft  kun je ’s avonds heerlijk eten bij de kleine restaurantjes aan de zee. Vaak zijn het lokale vissers die een hutje bezitten en het omdopen tot restaurant. In sommige restaurantjes staan maar 3 tafeltjes.

 

Vooral Matemwe heeft een lang strand met het fijnste zand van Zanzibar, deze stranden staan bekend als de mooiste ongerepte stranden van Zanzibar. Je kunt hiervandaan naar het Mnemba Island gaan om te duiken en te snorkelen. Dit eiland ligt slechts een paar kilometer van de kust, tegenover Matemwe Beach. Deze regio is dus ideaal als je van duiken houdt!


Dag 1: aankomst bij je hotel aan het strand
Dag 2 en 3: vrije dagen aan de noordoostkust van Zanzibar
Dag 4: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 269,- p.p. in Mnarani Beach Cottages
Prijs vanaf € 265,- p.p. in Sunshine hotel
Prijs vanaf € 279,- p.p. in Sunshine Marine Lodge

Inbegrepen: 3 hotelovernachtingen op basis van halfpension (alleen in het Sunshine hotel op basis van logies & ontbijt)

 

Niet inbegrepen: vervoer, overige maaltijden en fooien

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: De meeste lodges zijn het hele jaar geopend, het is op Zanzibar altijd warm tot heet. In april en mei is de kans op regen het grootst, om die reden zijn een aantal accommodaties in deze periode gesloten zoals Matemwe Beach Village. Alle andere maanden zijn perfect!

 

Om te duiken is de periode van september tot maart het meest gunstig. De oceaan is het hele jaar door lekker warm om te duiken maar door de wind kan de zee erg ruw zijn en het zicht slecht. De beste maanden zijn over het algemeen oktober tot en met februari, maar ook de rest van het jaar kunnen er prima dagen tussen zitten.

Tijdens deze bouwsteen aan de noordoostkust kun je kiezen uit deze lodges:

 

Zanzibar- Mnarani Beach Cottages, strandMnarani Beach Cottage is ideaal voor iedereen die zijn reis op een rustige plek wil afsluiten! Het ligt direct aan het witte zandstrand, op loopafstand van het dorpje Nungwi, naast de vuurtoren, op het noordelijkste puntje van het eiland.

 

 

Zanzibar-Sunshine hotel, bungalow2

De tweede mogelijkheid is het gezellige Sunshine Hotel, een klein paradijsje in het centrum van Matemwe Beach, direct aan het strand. Bij het hotel zijn 2 zwembaden met ligstoelen waar je heerlijk van de rust kunt genieten.

 

 

 

Zanzibar-Sunshine Marine LodgeTot slot kun je kiezen voor de mooie Sunshine Marine Lodge. Deze lodge ligt in een rustig gedeelte van Matemwe Beach en als enige hotel recht tegenover het beroemde Mnemba atol. Dit eilandje, de mooiste snorkel- en duikplek van heel Zanzibar, ligt recht voor de deur.

 

 

 

 

Lees de  informatie over onze accommodaties aan de noord(oost)kust van Zanzibar, of bekijk de uitgebreide informatie over al onze hotels op Zanzibar.

 

Dag 1: aankomst bij je lodge of resort aan de kust
Omdat je op verschillende manieren op Zanzibar kunt arriveren, of omdat je misschien van een ander strand op Zanzibar komt, is de aankomsttransfer vandaag nog niet inbegrepen. Natuurlijk kunnen we de juiste transfer voor je regelen. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je vandaag misschien al een eerste duik maken, meteen een snorkeltrip boeken of heerlijk een boek lezen in de schaduw bij het zwembad!

 

Dag 2 en 3: vrije dagen aan de noordoostkust van Zanzibar
Deze dagen kun je een of meerdere keren een bezoek brengen aan Mnemba Island om uitgebreid te snorkelen of duiken. Alles kan maar niets moet!

 

Dag 4: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt is deze bouwsteen afgelopen en reis je terug naar Stone Town voor je terugvlucht of de ferry. De transfer is exclusief, afhankelijk van wat je hierna gaat doen. Misschien heb je nog meer tijd en wil je ook een paar dagen aan een van de andere stranden van Zanzibar verblijven? Geef ons je wensen door en we maken je reisvoorstel graag op maat!

 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider