headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Safari: Noord Tanzania Compleet – 9 dagen privé-safari

Arusha – Tarangire National Park – Ngorongoro Conservation Area –Lake Victoria – Serengeti National Park – Lake Manyara National Park – Arusha

9 dagen, 8 nachten

Prijs vanaf Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Tanzania bouwsteen Noord Tanzania

Deze bouwsteen is een zeer complete uitgebreide 9-daagse safari, je bezoekt onder andere het Lake Victoria, tegen de grens van Kenia. Daarnaast bezoek je de vier belangrijkste wildparken: het Tarangire National Park, Lake Manyara National Park, de vlaktes van de Serengeti en de Ngorongoro Krater!


Eerst bezoek je het Tarangire National Park, een bijzonder mooi natuurgebied dat bekend staat om de grote kuddes olifanten.  Vervolgens ga je naar de Ngorongoro Conservation Area, met als hoogtepunt de prachtige Ngorongoro krater. De volgende stop is het Lake Victoria, hier kun je genieten van de omgeving, fietsen of een boottochtje maken op het meer. Dit meer is het een-na-grootste zoetwatermeer ter wereld.

 

Dan ga je verder naar het Serengeti National Park, hier worden zoveel natuurfilms gemaakt, dat het ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld is en op geen enkele manier te vergelijken met enig ander park. Het is het grootste nationale park van Tanzania. Als laatste bezoek je Lake Manyara National Park met het mooie Manyara meer; een indrukwekkend gezicht.


Dag 1: vertrek uit Arusha, naar Tarangire National Park
Dag 2: naar Ngorongoro Conservation Area
Dag 3: hele dag gamedrive in Ngorongoro Krater
Dag 4: naar Lake Victoria
Dag 5: vrije dag Lake Victoria
Dag 6: naar Serengeti National Park
Dag 7: hele dag gamedrive door Serengeti National Park
Dag 8: naar Lake Manyara National Park
Dag 9: terug naar Arusha, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 2949,- p.p. kampeersafari bij 2 personen
Prijs vanaf € 2145,- p.p. kampeersafari bij 4 personen
Prijs vanaf € 3299,- p.p. lodgesafari bij 2 personen
Prijs vanaf € 2579,- p.p. lodgesafari bij 4 personen

Inbegrepen: 9 dagen vervoer per privé-landrover, alle gamedrives volgens programma, 8 overnachtingen in tent of lodge/luxe tented camp, alle maaltijden, entreegelden van de Nationale Parken, Engelssprekende gids/chauffeur, bij een kampeersafari: kampeeruitrusting & slaapzak & diensten van een kok

 

Niet inbegrepen: drankjes, fooien, excursies zoals boottocht of mountainbike trip en persoonlijke uitgaven

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: juni t/m maart bij kampeersafari, gehele jaar bij lodge-safari. In de periode april-mei is een kampeersafari niet mogelijk i.v.m. het regenseizoen.

 

Minimum: 2 personen

 

Reiscode: TZJ100

 

 

Heb je nog vragen? Lees ook Op safari: veel gestelde vragen!

Alle onze safari’s kunnen zowel als kampeersafari als lodgesafari geboekt worden en het is eventueel ook mogelijk een combinatie kampeer/lodge-tentedcampsafari te boeken, waarbij je een paar dagen midden in de Serengeti kampeert en de overige nachten in lodges/tented camps verblijft in of net buiten de Nationale Parken van Tanzania.

 

Lees meer over de verschillende accommodaties op onze pagina overnachten op safari! en geef ons dan je wensen en voorkeuren door of vraag om advies aan onze landenspecialisten, we maken je safari graag op maat!

Ngorongoro: kraterrand wandeling

Prijs € 40,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - Ngorongoro kraterrand wandeling

Een korte kennismaking met de Afrikaanse Bush, heerlijk als je een paar dagen in de auto hebt gezeten en zin hebt om de benen te strekken tijdens een leerzame wandeling met gids. Er is kans dat je zebra’s ziet, maar de nadruk ligt op de vele unieke planten & bomen tijdens deze wandeling: (meer…)

Ngorongoro: bezoek aan Masai Village

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - excursie Masai Village

Indien je tijdens je safari in Ngorongoro en/of de Serengeti overnacht, is het mogelijk om deze excursie erbij te boeken! Je maakt onder begeleiding van een lokale Masaï gids een wandeling van ongeveer een uur door een Masaï dorpje. (meer…)

Lake Manyara: fietstocht

Prijs € 55,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania- fietstocht Lake Manyara

Als je tijdens je safari in Lake Manyara overnacht, kunnen we je deze sportieve excursie aanbieden! Je maakt een fietstocht van ongeveer 3 uur naar het dorpje Mto Wa Mbu onder begeleiding van een ervaren, Engelssprekende fietsgids. Een geweldige manier om kennis te maken met de lokale cultuur vanaf een fiets! (meer…)

Lake Manyara: bezoek aan Mto wa Mbu

Prijs € 39,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania-excursie Mto wa Mbu

Als je tijdens je safari in Lake Manyara verblijft, kun je tijdens deze excursie kennismaken met het dorpje Mto Wa Mbu, onder begeleiding van een ervaren, Engelssprekende gids die zelf opgroeide in het dorp. (meer…)

Serengeti: ballonvaart

Prijs € 649,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - Serengeti ballonvaart

Heel vroeg in de ochtend  word je opgehaald  en kom je aan bij het verzamelpunt, waar je kennismaakt met de piloot en kunt zien hoe de ballon wordt klaargemaakt. Als iedereen aanwezig is, volgen de veiligheidsinstructies en een uitleg over het opstijgen en landen. (meer…)

Dag 1: vertrek uit Arusha naar Tarangire National Park
In de morgen word je om ca. 8.30 opgehaald door de chauffeur en reis je door het drukke stadje Arusha naar het Tarangire National Park, circa 3 uur rijden. Onderweg maak je kennis met het heuvellandschap en de open grasvelden van de Masai. Je ziet de typische Masai herders met hun kleurrijke kleding en hun grote kuddes met koeien en geiten. Aangekomen bij Tarangire maak je de eerste gamedrive van deze reis. In het park geniet je van een lunchpakket dat de chauffeur voor je heeft meegenomen. Als de zon begint te zakken rijd je verder naar de lodge, even buiten het park. Overnachting in het Whistling Thorn Camp. Bij de kampeersafari overnacht je op een public campsite middenin het park.

 

Dag 2: naar Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt stap je in de landrover voor de reis naar de Ngorongoro Conservation Area. Het is mogelijk onderweg het kleine dorpje Mto wa Mbu te bezoeken, bekend vanwege de 120 verschillende stammen. Kijk voor meer informatie in het tabblad ‘excursies’ hierboven. In de middag gaat de reis verder naar het dorpje Karatu, met de entree van de Ngorongoro Conservation Area. Je rijdt door de Rift valley, met prachtig uitzicht op Lake Manyara. Natuurlijk maak je een fotostop waar je dat wilt. In de middag kun je heerlijk relaxen bij de Crater Forest Lodge waar je vanavond overnacht. Geniet van het uitzicht op de natuur. Bij de kampeersafari overnacht je op een public campsite in het park, aan de kraterrand.

 

Dag 3: gehele dag gamedrive in Ngorongoro Krater
Vandaag maak je, na een vroeg ontbijt, een gamedrive in de beroemde Ngorongoro krater, ook wel de ’Ark van Noach’ genoemd. De krater heeft een doorsnede van meer dan 20 kilometer en is ongeveer 600 meter diep. Als je het geluk hebt dat het een heldere dag is, kun je de gehele rand rondom de krater vanuit de bodem van de krater zien liggen. Het is ongeveer een uur rijden vanaf de ingang naar de kraterrand, waar je een eerste blik kunt werpen op deze prachtige krater. Het is niet voor niets een World Heritage Site! Je maakt een gamedrive over de bodem van de krater, over grasvelden en langs het soda lake (zoutmeer) Lake Makat. De lunch wordt ’s morgens al klaar gemaakt, deze eet je tussen de middag op bij een picknickplaats aan de rand van het meer. De Ngorongoro krater staat bekend om de mogelijkheid om de hele Big 5 tijdens één bezoek te zien: de buffel, olifant, (zwarte) neushoorn, leeuw en luipaard.

 

Daarnaast kun je er cheeta’s, zebra’s, hippo’s, flamingo’s, hyena’s en wildebeesten tegenkomen. Na deze prachtige ervaring rijd je later in de middag terug naar de lodge. Je overnacht vanavond weer in de Crater Forest Lodge of op de public campsite in het park.

 

Dag 4: naar Lake Victoria
Na het ontbijt rijd je door de Ngorongoro hooglanden naar de Serengeti. De wegen zijn niet al te best, dus het is een hobbelig avontuur. Onderweg kom je langs een mooi uitzichtpunt waar je de krater prachtig in de diepte kunt zien liggen. De volgende stop is bij de archeologische opgravingen van Olduval Gorge. Hier vind je de ‘Laetoli hominid’ voetafdrukken. De lunch is weer meegenomen, deze wordt onderweg genuttigd tijdens een van de stops op een mooie plek, bijvoorbeeld bij de entree van het Serengeti National Park. Hier betaalt de chauffeur de entreegelden en de rest van de middag maak je een gamedrive dwars door de Serengeti, op weg naar Lake Victoria. Als het een beetje meezit ben je op tijd bij het meer voor de zonsondergang. Overnachting in de Speke Bay Lodge. Bij de kampeersafari slaap je op een camping in een dorpje niet ver van het meer.

 

Dag 5: vrije dag Lake Victoria
Vandaag heb je een vrije dag bij het Victoria meer. Ter plaatse worden allerlei activiteiten georganiseerd die je heel gemakkelijk kunt boeken. Zo kun je een boottochtje maken op het meer, een kanotocht maken naar een vissersdorpje, op zoek gaan naar zeldzame vogels of een mountainbike-trip boeken. Natuurlijk kun je ook gewoon relaxen in de prachtige omgeving. Overnachting en alle maaltijden in de Speke Bay Lodge of op de camping.

 

Dag 6: naar Serengeti National Park
Na het ontbijt stap je weer in de landrover voor de rit naar het Serengeti National Park. Het eerste stukje rijd je over asfaltwegen, maar in het park zijn de wegen hobbelig en meestal heel stoffig. De lunch wordt meegenomen, dus je kunt de hele dag gamedrives maken door het park. De lunch wordt genuttigd bij een mooie picknickplek. Zo tegen zonsondergang kom je aan bij de lodge of de campingsite, waar je nog tijd hebt om je even op te frissen voor het diner. Overnachting in Ikoma Tented Camp. Bij de kampeersafari overnacht je op een public campsite middenin het park.

 

Dag 7: gehele dag gamedrive door Serengeti National Park
Na een uitgebreid ontbijt stap je in de landrover voor een volle dag gamedrive in de Serengeti. Het park is meer dan 14.000 vierkante kilometer groot en omvat verschillende landschappen zoals moerassen, bossen en de beroemde uitgestrekte graslanden waar de Serengeti om bekend staat. Je rijdt de hele dag rond door het park, op zoek naar beesten zoals leeuwen, luipaarden, cheetah, hyena, olifanten, nijlpaarden, impala, zebra, wildebeesten, gazelles en nog vele andere. De chauffeur weet vast een mooi, en veilig plekje te vinden voor de lunch. De immensheid van de vlaktes, het beeld van de wilde manen van een trotse leeuw bovenop een grote rots, of een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten! Je overnacht vanavond weer in Ikoma Tented Camp of op een public campsite middenin het park.

 

Dag 8: naar Lake Manyara National Park
Na een uitgebreid ontbijt stap je in de landrover voor de rit naar Lake Manyara. Na aankomst bij de poort van Manyara Nationaal Park ga je meteen het park in voor een gamedrive die de rest van de dag zal duren. De lunch eet je tussen de middag op bij een picknickplaats. Je overnacht vanavond in het Migunga Tented Camp. Bij de kampeersafari overnacht je op Twiga campsite, net buiten het park.

 

Dag 9: terug naar Arusha, einde bouwsteen
Vandaag reis je terug naar Arusha. ’s Morgens kun je eventueel een avontuurlijke fietstocht boeken bij Lake Manyara. Kijk voor meer informatie in het tabblad ‘excursies’ hierboven.
Voor je terugkomt in Arusha heb je de mogelijkheid om te stoppen bij een van de grootste souvenirwinkels in Tanzania of maak een stop bij het Meserani Snake Park (entree van ca. 10 usd niet inbegrepen).  Hierna reis je verder naar Arusha, waar je wordt afgezet bij je hotel of op het vliegveld. Je kunt natuurlijk nog een dagje in Arusha verblijven, of doorvliegen naar het prachtige eiland Zanzibar.

 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider