headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Hoogtepunten van Noord-Tanzania – 7 dagen privé-safari

Arusha – Tarangire National Park – Serengeti National Park – Ngorongoro Conservation Area – Lake Manyara National Park – Arusha

7 dagen, 6 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania safari hoogtepunten

Tanzania Safari Hoogtepunten van Noord-Tanzania, tijdens deze safari reis je in een week langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania. Je bezoekt de vier belangrijkste wildparken: het Tarangire National Park, de vlaktes van de Serengeti, de Ngorongoro Krater en Lake Manyara National Park.


Eerst bezoek je het Tarangire National Park, een bijzonder mooi natuurgebied met heuvelachtige terrein, de diep gelegen rivier, gele acacia’s, enorme palm-, baobab- en sausagebomen en de kleine moerassen. Vervolgens ga je naar het Serengeti National Park, hier worden zoveel natuurfilms gemaakt, dat het ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld is en op geen enkele manier te vergelijken met enig ander park.

 

Het is het grootste nationale park van Tanzania. Dan ga je verder naar Ngorongoro Conservation Area, met als hoogtepunt de prachtige Ngorongoro krater. En als laatste bezoek je het Lake Manyara National Park, een zeer divers landschap met acacia bossen, open grasvlaktes, moerassen en het mooie Manyara meer; een indrukwekkend gezicht.


Dag 1: vertrek uit Arusha naar Tarangire National Park
Dag 2: via Olduvai naar Serengeti National Park
Dag 3: gehele dag gamedrive door Serengeti National Park
Dag 4: naar Ngorongoro Conservation Area
Dag 5: gehele dag gamedrive in Ngorongoro krater
Dag 6: naar Lake Manyara National Park
Dag 7: terug naar Arusha, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 2035,- p.p. kampeersafari bij 2 personen
Prijs vanaf € 1545,- p.p. kampeersafari bij 4 personen
Prijs vanaf € 2245,- p.p. lodgesafari bij 2 personen
Prijs vanaf € 1755,- p.p. lodgesafari bij 4 personen

Inbegrepen: 7 dagen vervoer per privé-landrover, alle gamedrives volgens programma, 6 overnachtingen in tent of lodge/luxe tented camp, alle maaltijden, entreegelden van de Nationale Parken, Engelssprekende gids/chauffeur, bij een kampeersafari: kampeeruitrusting & slaapzak & diensten van een kok

 

Niet inbegrepen: drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: juni t/m maart bij kampeersafari, gehele jaar bij lodgesafari. In de periode april-mei is een kampeersafari niet mogelijk i.v.m. het regenseizoen.

 

Minimum: 2 personen

 

Reiscode: TZJ020

 

Suggestie: het is ook mogelijk om deze safari als combinatiesafari te boeken! Je verblijft dan in het Serengeti National Park 2 nachten in een tent en de overige vier nachten in een lodge/luxe tented camp. Deze combinatiesafari kan alleen in een andere volgorde: je begint in de Serengeti, dan de Ngorongoro en Lake Manyara en tot slot Tarangire. Combinatiesafari in tent & lodge per privé-landrover:

€ 2135,- p.p. bij 2 personen

 

€ 1615,- p.p. bij 4 personen

 

Heb je nog vragen? Lees ook Op safari: veel gestelde vragen!

Alle onze safari’s kunnen zowel als kampeersafari als lodgesafari geboekt worden en het is eventueel ook mogelijk een combinatie kampeer/lodge-tentedcampsafari te boeken, waarbij je een paar dagen midden in de Serengeti kampeert en de overige nachten in lodges/tented camps verblijft in of net buiten de Nationale Parken van Tanzania.

 

Lees meer over de verschillende accommodaties op onze pagina overnachten op safari! en geef ons dan je wensen en voorkeuren door of vraag om advies aan onze landenspecialisten, we maken je safari graag op maat!

 

 

 

 

 

 

 

Ngorongoro: kraterrand wandeling

Prijs € 38,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - Ngorongoro kraterrand wandeling

Een korte kennismaking met de Afrikaanse Bush, heerlijk als je een paar dagen in de auto hebt gezeten en zin hebt om de benen te strekken tijdens een leerzame wandeling met gids. Er is kans dat je zebra’s ziet, maar de nadruk ligt op de vele unieke planten & bomen tijdens deze wandeling: (meer…)

Ngorongoro: bezoek aan Masai Village

Prijs € 22,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - excursie Masai Village

Indien je tijdens je safari in Ngorongoro en/of de Serengeti overnacht, is het mogelijk om deze excursie erbij te boeken! Je maakt onder begeleiding van een lokale Masaï gids een wandeling van ongeveer een uur door een Masaï dorpje. (meer…)

Lake Manyara: fietstocht

Prijs € 50,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania- fietstocht Lake Manyara

Als je tijdens je safari in Lake Manyara overnacht, kunnen we je deze sportieve excursie aanbieden! Je maakt een fietstocht van ongeveer 3 uur naar het dorpje Mto Wa Mbu onder begeleiding van een ervaren, Engelssprekende fietsgids. Een geweldige manier om kennis te maken met de lokale cultuur vanaf een fiets! (meer…)

Lake Manyara: bezoek aan Mto wa Mbu

Prijs € 39,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania-excursie Mto wa Mbu

Als je tijdens je safari in Lake Manyara verblijft, kun je tijdens deze excursie kennismaken met het dorpje Mto Wa Mbu, onder begeleiding van een ervaren, Engelssprekende gids die zelf opgroeide in het dorp. (meer…)

Serengeti: ballonvaart

Prijs € 619,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Tanzania - Serengeti ballonvaart

Heel vroeg in de ochtend  word je opgehaald  en kom je aan bij het verzamelpunt, waar je kennismaakt met de piloot en kunt zien hoe de ballon wordt klaargemaakt. Als iedereen aanwezig is, volgen de veiligheidsinstructies en een uitleg over het opstijgen en landen. (meer…)

Dag 1: vertrek uit Arusha naar Tarangire National Park (ca 3 uur rijden)
In de morgen word je om ca. 8.30 opgehaald door de chauffeur en reis je door het drukke stadje Arusha naar het Tarangire National Park, circa 3 uur rijden. Onderweg maak je kennis met het heuvellandschap en de open grasvelden van de Masai. Je ziet de typische Masai herders met hun kleurrijke kleding en hun grote kuddes met koeien en geiten. Aangekomen bij Tarangire maak je de eerste gamedrive van deze reis. In het park geniet je van een lunchpakket dat de chauffeur voor je heeft meegenomen. Als de zon begint te zakken rijd je verder naar de lodge, even buiten het park. Overnachting in Whistling Thorn Camp. Bij de kampeersafari overnacht je op een public campsite middenin het park.

 

Dag 2: via Olduval Gorge naar Serengeti National Park (circa 6 uur rijden).
Na een lekker ontbijt stap je in de landrover voor de reis naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Je rijdt door de Rift valley, met prachtig uitzicht op Lake Manyara. Natuurlijk maak je een fotostop waar je dat wilt. De rit gaat verder naar het dorpje Karatu, met de entree van de Ngorongoro Conservation Area, hier is ook de afslag naar de krater (maar daar ga je nu niet in). Na een korte stop rijd je verder door de Conservation Area naar de Serengeti, de krater zul je later bezoeken. De wegen zijn niet al te best, dus het is een hobbelig avontuur. Onderweg kom je langs een mooi uitzichtpunt waar je de krater prachtig in de diepte kunt zien liggen.

 

De volgende stop zijn de archeologische opgravingen van Olduval Gorge. Hier vind je de ‘Laetoli hominid’ voetafdrukken. De lunch is weer meegenomen vanuit de lodge, deze wordt onderweg ergens genuttigd tijdens een van de stops op een mooie plek, bijvoorbeeld bij de entree van het Serengeti National Park. Hier betaalt de chauffeur de entreegelden en de rest van de middag maak je een gamedrive op weg naar de lodge. Je bent op tijd bij de lodge om je nog even op te frissen voor het diner. Overnachting in Ikoma Tented Camp. Bij de kampeersafari overnacht je op een public campsite middenin het park.

 

Dag 3: gehele dag gamedrive door Serengeti National Park
Na een uitgebreid ontbijt in de lodge stap je in de landrover voor een volle dag gamedrive in de Serengeti. Het park is meer dan 14.000 vierkante kilometer groot en omvat verschillende landschappen zoals moerassen, bossen en de beroemde uitgestrekte graslanden waar de Serengeti om bekend staat. Je rijdt de hele dag rond door het park, op zoek naar beesten zoals leeuwen, luipaarden, cheetah, hyena, olifanten, nijlpaarden, impala, zebra, wildebeesten, gazelles en nog vele andere. De chauffeur weet vast een mooi, en veilig plekje te vinden voor de lunch. De immensheid van de vlaktes, het beeld van de wilde manen van een trotse leeuw bovenop een grote rots, of een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten! Je overnacht vanavond weer in Ikoma Tented Camp of op een public campsite middenin het park..

 

Dag 4: naar Ngorongoro Conservation Area
Na het ontbijt check je uit en maak je nog een laatste gamedrive door de Serengeti, misschien kun je vandaag net dat luipaard vinden dat nog ontbrak in jouw Big Five! Je stopt voor je lunch waarschijnlijk bij de Naabi Gate van het Serengeti park. Hierna reis je over de uitgestrekte vlaktes terug naar de Ngorongoro Conservation Area, waar je op dag 3 ook al even was. Onderweg kun je eventueel een Masai dorpje bezoeken, waarbij je onder begeleiding van een lokale Masaï gids een wandeling maakt van ongeveer een uur. Kijk voor meer informatie in het tabblad ‘excursies’ hierboven. In de middag kun je heerlijk relaxen bij de Crater Forest Lodge waar je vanavond overnacht. Geniet van het uitzicht op de natuur. Bij de kampeersafari overnacht je op een public campsite in het park, aan de kraterrand.

 

Dag 5: gehele dag gamedrive in Ngorongoro Krater (circa 1 uur rijden van lodge naar krater)
Vandaag maak je, na een vroeg ontbijt, een gamedrive in de beroemde Ngorongoro krater, ook wel de ’Ark van Noach’ genoemd. De krater heeft een doorsnede van meer dan 20 kilometer en is ongeveer 600 meter diep. Als je het geluk hebt dat het een heldere dag is, kun je de gehele rand rondom de krater vanuit de bodem van de krater zien liggen. Het is ongeveer een uur rijden vanaf de ingang naar de kraterrand, waar je een eerste blik kunt werpen op deze prachtige krater. Het is niet voor niets een World Heritage Site! Je maakt een gamedrive over de bodem van de krater, over grasvelden en langs het soda lake (zoutmeer) Lake Makat.

 

De lunch wordt ’s morgens al klaar gemaakt door de lodge, deze eet je tussen de middag op bij een picknic plaats aan de rand van het meer. De Ngorongoro krater staat bekend om de mogelijkheid om de hele Big 5 tijdens één bezoek te zien: de buffel, olifant, (zwarte) neushoorn, leeuw en luipaard. Daarnaast kun je er cheeta’s, zebra’s, hippo’s, flamingo’s, hyena’s en wildebeesten tegenkomen. Na deze prachtige ervaring rijd je later in de middag terug naar de lodge. Je overnacht vanavond weer in de Crater Forest Lodge of op de public campsite in het park.

 

Dag 6: naar Lake Manyara National Park
Na het ontbijt stap je in de landrover voor de rit naar Lake Manyara. Na aankomst bij de poort van Manyara Nationaal Park ga je meteen het park in voor een gamedrive die de rest van de dag zal duren. De lunch eet je tussen de middag op bij een picknickplaats. Je overnacht vanavond in het Migunga Tented Camp. Bij de kampeersafari overnacht je op Twiga campsite, net buiten het park.

 

Dag 7: terug naar Arusha, einde bouwsteen
Vandaag kun je een beetje uitslapen en daarna lekker rustig ontbijten. Je kunt ook een wandeling maken in de prachtige omgeving van de lodge. Hierna begint de rit terug naar Arusha. Onderweg kun je eventueel het dorpje Mto wa Mbu bezoeken, bekend vanwege de 120 verschillende stammen. Kijk hierboven in het tabblad excursies! Voor je terug komt in Arusha heb je ook de mogelijkheid om te stoppen bij een van de grootste souvenirwinkels in Tanzania of maak een stop bij het Meserani Snake Park (entree van ca. 10 usd niet inbegrepen). Hierna reis je verder naar Arusha, waar je wordt afgezet bij je hotel of op het vliegveld. Je kunt natuurlijk nog een dagje in Arusha verblijven, misschien wel een avontuurlijke klim naar de top van de Kilimanjaro maken of doorvliegen naar het prachtige eiland Zanzibar.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider