headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Klimmen op de Kilimanjaro

Arusha – Kilimanjaro – Arusha

6 dagen, 5 nachten

Prijs vanaf Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Beste reistijd Tanzania

Deze bouwsteen is een trekking naar de top van de Kilimanjaro! De Kilimanjaro is met een hoogte van 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Beklimmen van deze berg is een uniek avontuur! Iedereen met een goede conditie en enige loopervaring kan deze berg `bedwingen`, maar de hoogte en de kou maken het bereiken van de top wel een prestatie van formaat! De Kilimanjaro is op meerdere manieren te beklimmen.

.

Bij deze bouwsteen loop je de Machame route, deze is zwaarder & steiler dan de andere routes, maar daardoor ook een stuk rustiger. De route is zeer geschikt voor de geoefende klimmer. Het is een zware tocht waarbij je een nacht slaap mist omdat je dan naar de top loopt; je bent die dag ongeveer 20 uur onderweg, waarvan een groot gedeelte in het donker. Het is koud op de berg, dus denk aan goede beschermende kleding!


Dag 1: Arusha – Machame Gate (1800 meter) – Machame Hut (3100 meter)
Dag 2: Machame Hut – Shira Hut (3850 meter)
Dag 3: Shira Hut – Barranco Hut (3950 meter)
Dag 4: Barranco Hut – Barafu Hut (4600 meter)
Dag 5: Barafu Hut – Uhuru Peak (5895 meter) – Mweka Camp (3100 meter)
Dag 6: Mweka Camp – Arusha

Prijs vanaf € 2249,- p.p. bij 2 personen
Prijs vanaf € 2055,- p.p. bij 4 personen

Inbegrepen: Engelstalige gids, maaltijden, dragers, overnachtingen in tenten, entreegeld Nationale Park en camping equipement en vervoer

 

Niet inbegrepen: slaapzak, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven en beschermende kleding

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: een beklimming van de Kilimanjaro kun je in principe het hele jaar door doen, maar wordt afgeraden in de regentijd (april-mei) omdat je dan in stortbuien loopt met je voeten in de modder. Geen pretje dus. Ook is er nog een korte regentijd in november of december. De beste tijd om te gaan lopen is december tot maart of juni tot oktober. Houd er wel rekening mee dat er altijd een flinke bui kan vallen, ook buiten de regentijd!

 

Categorie: zwaar

 

Reiscode: TZT010

 

Let op: minimum 2 personen

 

Suggestie: Het is mogelijk de standaard route met een dag te verlengen zodat je beter de tijd hebt om aan de hoogte te wennen. Indien je de extra dag bijboekt, heb je een 7 daagse trek waarbij je op dag 4 loopt tot Karanga Camp, waar je overnacht en een extra dag acclimatiseert. Op dag 5 loop je naar Barafu en overnacht je in tenten bij Barafu Camp.

 

RONGAI ROUTE: Het is ook mogelijk te kiezen voor de Rongai Route. Deze route is iets minder steil, iets makkelijker begaanbaar en daarom iets drukker, maar nog lang niet zo druk als de Marangu route.  De bekende Marangu-route is de drukste route en wordt ook de Coca-Cola route genoemd. Deze boeken we niet meer. Alle routes op de Kilimanjaro biedt OutSight aan als privé-trekkings.

.

Lees ook onze informatie Trekking: veel gestelde vragen.

De overnachtingen vinden plaats in tenten op eenvoudige kampeergelegenheden zonder voorzieningen. Op elke trip gaan een gids, dragers en een kok mee, die zorg dragen voor de maaltijden en het equipement, zodat je onbezorgd kunt genieten van je omgeving. De tenten worden gedragen en elke dag opgezet door de dragers.

 

 

Dag 1: Arusha – Machame Gate (1800 meter) – Machame Hut (3100 meter)
Vertrek vanuit Arusha naar de entreepoort van het park. Hier regelt de gids alle formaliteiten en de entreegelden. Hierna kan het avontuur beginnen en loop je door het regenwoud: hoge bomen met mos begroeid en veel varens. Deze eerste dag loop je in ongeveer 7 uur naar de Machame Hut. Het avondeten wordt bereid door de kok en je overnacht in tenten.

 

Dag 2: Machame Hut – Shira Hut (3850 meter)
Na een vroeg ontbijt loop je verder richting de Shira Hut. Je steekt een vallei en een riviertje over en klimt dan over een steile helling voor ongeveer 3-4 uur omhoog. Je verlaat de begroeiing en loopt eerst door heide en later door zeer schaars begroeid landschap. Het pad gaat ‘s middags naar beneden de vallei in, voor je weer verder omhoog gaat over de hellingen van het Shira Plateau. Dit is één van de meest fascinerende gebieden van de Kilimanjaro, met zeer mooie uitzichten op de Kibo Peak.  Het wordt ’s avonds snel koud dus vroeg slapen! Je hebt vandaag ongeveer 7 uur gelopen en je slaapt in tenten bij de Shira Hut.

 

Dag 3: Shira Hut – Barranco Hut ( 3950 meter)
Vandaag loop je zo’n 5 tot 6 uren, waarbij je volop kunt genieten van de typische vegetatie van de Kilimanjaro, de spectaculaire Lava Torens en het uitzicht op de Uhuru Peak. Er wordt vandaag weinig gestegen (van 3850 meter tot 4200 meter en terug dalen tot 3950 meter) en dit is daarom een dag om te acclimatiseren. Die kun je nodig hebben om aan de hoogte te wennen! Je overnacht in tenten bij de Barranco Hut.

 

Dag 4: Barranco Hut – Barafu Camp ( 4600 meter)
Vanuit de Barranco Hut begint je dag met de beklimming van de Barranco Wall. Dit is een 400 meter hoge rots en lijkt onmogelijk te beklimmen, maar na ongeveer 250 meter vrijwel loodrecht omhoog gelopen te hebben wordt het makkelijker en uiteindelijk blijkt het een vrij makkelijke tocht. Bovenaan stop je even om van het adembenemende uitzicht te genieten. Daarna loop je naar Karanga (4100 meter). Onderweg heb je prachtig uitzicht over de West Breach en de zuidelijke gletsjer.  Ongeveer 2 uur van Karanga kom je uit op het Barafu pad, een deel van de Mweke route. Vanaf hier is het nog circa 1 ½ uur tot het Barafu Camp. Je loopt vandaag ongeveer 8 uur. Je zult de gevolgen van de hoogte gaan voelen: snel vermoeid, kortademig en minder eetlust. Vanavond vroeg in de slaapzak om nog enkele uurtjes te slapen voor de nachtelijke beklimming begint.

 

Dag 5: Barafu Camp – Uhuru Peak ( 5895 meter) – Mweka Camp (3100 meter)
Om ongeveer 00:00 uur ‘s nachts gaat de wekker al en begin je de klim naar de top bij het licht van de maan. Kleed je warm aan, want een temperatuur van -15 is normaal op deze hoogte, bereid je dus voor op veel kou! Je loopt meestal pole-pole (d.w.z. voetje voor voetje) en elke extra inspanning  (drinken, praten) maakt je happen naar adem. De route gaat via de pas tussen de Ratzel en Rebmann gletsjers en vervolgt de route naar Uhuru peak (5895 meter).

 

Het laatste stuk is de klim naar de kraterrand: lastig want je loopt op zand met losse kiezelsteentjes. Maar dan, om ongeveer 06:00 uur kun je de zon zien opkomen bij Stella Point, misschien wel één van de mooiste zonsopkomsten van je leven! Hier stop je even om een paar foto’s te maken. Hierna klim je door naar Uhuru Peak, het hoogste punt en dus het dak van Afrika! Je blijft maximaal 15 minuten op de top, voordat je gaat afdalen naar Barafu Camp. Bij Barafu Camp ga je ontbijten en heb je even de tijd om bij te komen. Hierna daal je af via de steile Mweka Route (die alleen gebruikt wordt om te dalen) tot aan Mweka Camp. Je hebt vandaag ongeveer 8 uur gelopen tot de top en ongeveer 8 uur gedaald. Vanavond overnacht je in tenten bij Mweka Camp.

 

Dag 6: Mweka Camp – Arusha
Vandaag maak je in rustig tempo de afdaling naar de Mweka gate. Je loopt via de Mweka Route tot aan het dorpje Mweka, waar je wordt opgewacht en per busje/auto naar Arusha gebracht. Deze rit zal ongeveer 2 uur duren en je kan er zeker van zijn dat bijna iedereen in slaap valt. Aangekomen in Arusha is het avontuur ten einde en zul je snakken naar een douche! Natuurlijk kun je de reis in Tanzania verlengen met een tropisch verblijf op het eiland Zanzibar of een van de vele safari mogelijkheden.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider